Magabiztos TLC győzelemmel folytatódott a bajnokság

Az NB III Dél-Keleti csoportjának 4. fordulójában a Tiszakécskei LC a Csepel SC gárdáját fogadta a Városi Sportcentrumban és 3-0-s győzelmével magabiztosan szerezte meg a három pontot.

A mérkőzés első félideje nagyban hasonlított a legutóbbi, Dabas elleni csatára. Már annyiban is, hogy korán megszerezhettük volna a vezetést, de kimaradtak a helyzeteink.

Viszont most a félidő végén Grünvald Attila révén előnyben mehetett pihenni csapatunk. A félidő végi gól mentálisan a legrosszabbkor esett a vendégek számára, és igaz volt az a második kécskei gólra is. A csereként beálló Takács Tamás ott folytatta, ahol a legutóbb abbahagyta. Így már kettővel vezettünk.

Sőt, a 24. perctől egy könyöklés miatt Paksai Roland a kiállítás sorsára jutott. A vendégek emberhátrányba kerültek.

A második játékrész nagy tiszakécskei fölényt hozott. A harmadik gól szerzője a végig jól játszó Pintér Dániel volt. A lehetőséget, az ezúttal is remeklő Takács Tamás dolgozta ki.

Több gól már nem esett. Igaz, egy erősen büntetőgyanús szituáció után még néma maradt a játékvezető sípja, amikor Antal Gábort vitték földre a büntetőterületen belül.

A krónikához az is hozzátartozik, hogy a Csepel sérülés miatt 8 mezőnyjátékossal fejezte be a bajnokit.

2024.08.18. NB III Dél-Keleti csoport, 4. forduló

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Dobai János (Aczél Tibor, Szabó Richárd)

Tiszakécskei LC – Csepel SC 3 – 0(1 – 0)

TLC: Prokop- Balázs B., Takács Zs., Krupánszki, Grünvald, Valencsik, Szekér, Pintér D., Sipos Z., Zámbó, Vajda R. vezetőedző: Balogh Pál

Csepel SC: Szűcs K. – Paksai, Csernák, Torda, Dunai, Horváth B., Pesuth, Sükösd, Kovács D., Pintér Do., Kovács M. vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula

gólszerző: Grünvald (46.), Takács T. (47.), Pintér Dá.(70.)

kiállítva: Paksai (24.)

A mérkőzés utáni értékeléskor Balogh Pál vezetőedző elmondta: A fő pozitívuma ennek a találkozónak az volt, hogy három gólt tudtunk rúgni, és egyet sem kaptunk. Abban bíztam, hogy a védekezésünket stabilabbá tudjuk tenni, két újonnan érkező játékossal, akik egészen jó teljesítményt nyújtottak, jól beilleszkedtek a csapatjátékba. Sajnos a pálya minősége még nem igazán jó, így nem kedvez a mi játékunknak. Az első félidőben pontatlanok voltunk, technikai hibákat is vétettünk. Ha az első ziccert berúgjuk, akkor még könnyebb lehetett volna a találkozó. Kezdünk ráérezni a játék ritmusára, és a cserék is hozzá tudtak tenni a játékhoz, ami biztató.

Csapatunk legközelebb augusztus 24-én 15.30-tól lép pályára a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában, Budapesten, a Duna SK otthonában.

Szép volt fiúk! Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)