Kapusposzton is erősödött a Tiszakécskei LC kerete

Szmola Bálint(24) kapusposzton erősítheti a Tiszakécskei LC csapatát.

Hol futballoztál mielőtt Tiszakécskére érkeztél?

A Szentlőrinc csapatából érkeztem Tiszakécskére. Előtte játszottam a Vasasban, Siófokon és a III. Kerület csapataiban. Utánpótláskorúként egy rövid ideig Németországban nevelkedtem és az MTK-ban pallérozódtam.

A Szentlőrincben mostani kapustársaddal Rostislav Prokoppal is játszottál együtt? Mint tudjuk, korábban ő is onnan igazolt Tiszakécskére.

Nem. Pont elkerültük egymást. Ő akkor távozott Szentlőrincről, amikor kiestek az NB II-ből. Én pedig akkor érkeztem az NB III-as bajnoki szezonra. Hála istennek, a szezon végén bajnoki címet ünnepelhettünk.

Tiszakécskén is ezzel a céllal léphettek pályára ebben a szezonban?

Ez a klub célja. Itt is szeretnék a szezon végén bajnoki címet ünnepelni. Ehhez adott minden lehetőség. A csapatban is megvan ehhez a megfelelő potenciál. Legelső és legfontosabb dolog, hogy megnyerjük a bajnokságot, aztán pedig lehet az osztályozóra koncentrálni.

Milyen tapasztalatokat szereztél eddig Tiszakécskén?

Ellenfélként játszottam már Tiszakécskén. Már akkor nagyon szimpatikus volt az itteni közeg. Én szeretem azokat a klubokat, ahol nyugodt körülmények között lehet készülni. Emellett megadnak minden lehetőséget a játékosoknak, hogy fejlődjenek. Számomra az is pozitívum budapestiként, hogy Tiszakécskére igazolásommal közelebb kerültem otthonomhoz. Még akkor is fontos ez, ha egyébként én is ide költöztem, de a szabadnapok alkalmával könnyebben haza tudok látogatni.

Miért választottad a labdarúgást hivatásként?

Érdekes kérdés, főleg úgy, hogy a kapusposzt még egy speciális poszt a labdarúgáson belül. Kisgyermek koromban több sportágat kipróbáltam. A szüleim például nagyon szerették volna, hogy vízilabdázó legyek, az úszás jól ment. Ettől függetlenül a labdarúgás közege ragadott meg. Egészen fiatalon kerültem a kapuba. Már nyolc-kilenc évesen kapusedzésekre jártam. Véleményem szerint mezőnyjátékosként nem vittem volna a profi szintig, de kapusként tehetségesnek számítottam. Nagyon tetszett mindig ez a poszt, labdákat védeni és ezzel segíteni a csapatot. Ez az én utam.

Ez egy különleges poszt. Egy egyéni sport, a csapatsporton belül. Ezt a top kapusok közül is egyre többen nyilatkozzák. Egy kis közösséget alkotunk mi kapusok, a kapusedzőnkkel együtt a kereten belül. Család a családban.

TLC