Legyen futballünnep a Budapest Honvéd ellen!

A Tiszakécskei LC labdarúgó csapata február 18-án 17.00 órától fogadja a Budapest Honvéd csapatát a Városi Sportcentrumban. A nagy múltú fővárosi klub elleni bajnoki mindig kuriózum és élményszámba megy, s várhatóan sok szurkoló is érkezik segíteni a piros-feketéket. Látogassunk ki mi is minél többen és szurkoljunk csapatunknak! Legyen futballünnep vasárnap a Tisza partján!

A Budapest Honvéd jelenleg a bajnoki tabella 8. helyén áll 26 ponttal a neve mellett. Legjobb góllövője a 7 gólos Kerezsi Zalán Márk. A két idei bajnokiján előbb legyőzte 2-1-re a Kozármislenyt, majd 1-1-es döntetlent játszott a Bozsik Stadionban az éllovas Nyíregyháza Spartacus csapatával.

Csapatunk, a Tiszakécskei LC idegenben az éllovas Nyíregyházától elszenvedett vereséggel kezdte az idei évet, majd a BFC Siófok ellen futottunk bele egy 3-1-es verségbe. Ez utóbbi bajnoki számunkra nem sikerült jól. A rosszabbik arcát mutatta gárdánk. Az viszont örömteli, hogy pár nappal később a Kozármisleny ellen már egy egészen más TLC-t láthattunk, amelynek labdarúgói csúsztak-másztak a pályán, s apait-anyait beleadtak. Ahhoz, hogy a Budapest Honvéd ellen jó eredményt érjünk el, ugyancsak erre lesz szükség, továbbá eredményes támadójátékra. A Misleny elleni meccs már adott erőt a fiúknak, még ha döntetlen is lett. Egy Honvéd elleni siker már hatalmas lökés lenne, hogy elinduljunk felfelé a tabellán.

A mérkőzés játékvezetője Zierkelbach Péter lesz, asszisztensek Baghy Csaba és Tőkés Róbert lesznek, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Kovács Imre látja el.

A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól Kis Károlyt, a TLC vezetőedzőjét a szerdai, Kozármisleny elleni találkozó után kérdeztük:

meccstörténelem: 

3 bajnoki mérkőzés szerepel eddig a közös statisztikában. Ebből 2 még az NB I-ben, 1 pedig már az új érában az NB II-ben volt (a COVID miatti csonka évadban). Az NB I-ben 1997. november elsején 2-1-re verte meg a Tiszakécske a kispestieket. Még sokan emlékszünk rá, hogy a kécskei lelátón Puskás Ferenc is megtekintette a mérkőzést. Öcsi bácsi láthatta, ahogy Balla Mihály és Thaly Géza góljaival nyer a Kécske. Érdekesség, hogy a Honvéd gólját az a Cipf Zoltán lőtte, akinek fia Cipf Dominik jelenleg a Tiszakécskei LC keretének oszlopos tagja.

Legutóbb az NB II-ben augusztus 16-án találkozott egymással a két gárda, akkor 2-1-re maradtunk alul, a gólunkat éppen Cipf Dominik lőtte. Arról a találkozóról alább tekinthetnek meg összefoglalót:

A tiszakécskei labdarúgás új érájában a Magyar Kupában is vívtunk egy izgalmas nyolcad döntőt a 2018-2019-es kiírásban. Akkor hazai pályán 1-0-ra kaptunk ki a Honvédtól, idegenben pedig 1-1-et játszottunk a Hungária Körúton megrendezett mérkőzésen.

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára másfél órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, fotó forrása: Szentirmay Tamás, statisztika: magyarfutball.hu)