Az első hazai győzelem megszerzése a cél szombaton

A Merkantil Bank Liga NB II 5. fordulójában rendhagyó módon szombaton este, a Szombathelyi Haladás lesz a Tiszakécskei LC ellenfele a Városi Sportcentrumban. Ez lesz a második hazai mérkőzésünk az új bajnoki szezonban és az első Tisza-parti győzelmünket szerezhetjük meg. Ehhez szükségünk lesz labdarúgóink legjobb tudására és elszántságára, valamint szurkolóink segítségére is.

Nem jól kezdte a bajnoki szezont a nagy múltú szombathelyi együttes. Egyelőre mindössze 1 pont szerepel a nevük mellett a tabellán. Ennek ellenére köztudottan erős csapatuk van idén is. Szombathely futballfellegvár a nyugati határszélen. Az első meccsükön az újonc BVSC otthonában kaptak ki 1-0-ra, majd Csákváron 4-2-re, ezután Kozármislenyen hagyták a három pontot egy 2-0-ás vereségnek köszönhetően. Legutóbb már hazai környezetben 1-1-et játszottak a Nyíregyháza Spartacussal (csakúgy mint mi).

A Haladás csapatához nyáron hét új labdarúgó érkezett, s szintén heten távoztak a zöld-fehérektől.

A holnap esti mérkőzés játékvezetője Nazsa Tamás lesz, partjelzők Tőkés Róbert és Punyi Gyula, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Farkas Tibor látja el.

A szombati találkozóval kapcsolatban Vas László, a Tiszakécskei LC NB II-es csapatának vezetőedzője nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak: 

Az NB II-ben nincs könnyű mérkőzés. Ellenfelünkkel kapcsolatban nem a tabellából és a szerzett pontokból indulunk ki. Egy nagy múltú klub csapatával játszunk. Akik 1-2-éven belül a feljutást tűzték ki célul az NB I-be. Nem téveszt meg bennünket, hogy nem jól kezdtek. Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról. 

meccstörténelem: 

A közös bajnoki múlt kapcsán 2 NB I-es mérkőzés szerepel a statisztikában egy tiszakécskei és egy szombathelyi győzelemmel. Emellett 5 másodosztályú találkozót játszott a két klub egymás ellen. 2 kécskei és 2 Haladás siker mellett 1 döntetlennel, tehát leírható, hogy az örökmérleg alapján jelenleg teljesen egálban vagyunk. Meglátjuk szombaton merre billen a mérleg nyelve…esetleg továbbra is egyenesben marad.
Alábbi videóban a legutóbbi közös mérkőzésünk összefoglalója látható:

szurkolói információk: 

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen szombaton a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

videó forrása: MLSZ Youtube, borítókép: haladas.hu, statisztika: magyarfutball.hu