Nem sikerült pontot szerezni a Bozsik Arénában

Fájó vereséget szenvedett csapatunk a Budapest Honvéd otthonában, hiszen jól játszott a Tiszakécskei LC, viszont két védelmi megingás eldöntötte a három pont sorsát.

Érdekes mérkőzést láthattak a Bozsik Arénába kilátogató szurkolók, hiszen az elejétől bátran támadólag lépett fel a tiszakécskei csapat. A hazaiak jobbára csak védekeztek és a kontrákban bíztak. Sajnos, már a 10. percben sikeresen végig is vittek a piros-feketék egy kontrát. Kerezsi Zalán egy bal oldali szóló után a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd megjátszotta az üresen érkező Kocsis Dominikot, aki ballal, állítgatás nélkül lőtte ki a rövid oldalt. 1-0.

A bekapott gyors gól nem fogta meg csapatunkat. Továbbra is maradt a kécskei fölény a félidőben. Jöttek sorra a szögleteink, birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén. A kapu előterében hiányzott az a plusz, ami a gólszerzéshez kell.

A második félidőben egy újabb kontrából gyorsan növelte előnyét a Honvéd. Kocsis Dominik a tizenhatos jobb sarka mellől végzett el egy szabadrúgást. Az első gól szerzője élesen lőtte be a labdát, amelyre Kovács Nikolasz érkezett és közelről a hálóba talált. 2-0.

A kétgólos előny birtokában már nyugodtan futballozhatott a hazai csapat. Vas László több támadónkat is pályára küldte. Cipf Dominiknek sikerült szépítenie. Egy szöglet után került elé a labda, még a tizenhatoson belül kettőt igazított rajta, majd remekül tekert a hosszú felsőbe. 2-1.

Sajnos, az eredmény már nem változott. A hazai játékosok rendre lent maradtak a füvön, húzták az időt számtalan szituációnál. A 2-1-es vereség ellenére ismét biztatóan játszott csapatunk, ezért is fájó ez a vereség. Szombaton hazai pályán a Haladás ellen lehet javítani!

2023.08.16. Merkantil Bank Liga NB II 4. forduló

Budapest Honvéd – Tiszakécskei LC 2–1 (1–0)

Budapest, Bozsik Aréna. 3304 néző. Vezette: Káprály Mihály (ifj. Varga Gábor, Mohos Milán)

Budapest Honvéd: Dúzs – Kovács N., Lovric, Kálnoki-Kis D., Benczenleitner – Eördögh, Bocskay, Holman (Adorján, 60.) – Kocsis D. (Szabó A., 88.), Átrok (Keresztes, 60.), Kerezsi (Kundrák, 60., Krajcsovics, 81.).

Vezetőedző: Pinezits Máté

Tiszakécskei LC: Prokop – Máté Zs. (Horváth Z., 81.), Fodor F., Balázs B., Polyák (Kocsis II D., a szünetben), Bencze M. – Márkus A. (Gyurján., a szünetben), Szekér  – Torvund (Kiss B., 64.), Cipf, Erdei C.

Vezetőedző: Vas László

Gólszerzők: Kocsis D. (10.), Kovács N. (49.), ill. Cipf (76.)

A mérkőzést követően Vas László, a Tiszakécskei LC vezetőedzője nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak:

 Azért is fájó ez a vereség, mert most játszottunk legjobban az első félidőben, a bajnokság kezdete óta. De a focit gólra játszák. Olyan hibákat vétettünk, amiket ezen a szinten már megbüntetnek. A második félidő elején egy pontrúgást követően kaptunk egy újabb gólt. Sajnos, a második játékrészben már az időjárás is áthúzta a számításainkat, a nagy eső nem kedvezett játékunknak. Ettől függetlenül gratulálok a Honvédnak a győzelemhez. Az NB I-ben van a helyük. Nekünk a mai meccsen a kapu előtt hiányzott az az átütőerő, amivel a magunk javára eldönthettük volna a meccset. Formálódó csapatunk még az út elején jár. Megyünk tovább. Innentől már a szombati Haladás elleni mérkőzésre koncentrálunk. Az sem lesz könnyű, mint ahogy ebben a bajnokságban egy mérkőzés sem az.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

fotó forrása: nso.hu