Az őszi szezon eddigi legjobb félidejét nyújtotta a kécskei csapat

Két egyaránt dobogós, 21-21 pontos csapat mérkőzött meg a bajnokság 10. fordulójában a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban. A meccs a Tiszakécskei LC első félidei kiváló játékának köszönhetően hazai győzelmet hozott.

Látványos támadások, kiváló megmozdulások jellemezték a TLC játékát az első 45 percben az ESMTK ellen. Több kimagasló teljesítményt is láthattak a szurkolók a kék mezesek között.

A szünetre úgy vonulhattak a felek, hogy a 2-0-s eredmény a vendégek számára hízelgő volt. Mozgékony játékosaink többször könnyedén játszották át a magas, erős felépítésű vendég hátvádeket.

Örömteli, hogy ezt a játékot egy olyan gárda ellen nyújtotta a kécskei csapat, amely idén eddig nem szenvedett vereséget.

Az első félidő 9. percében Géringer Tamás Pintér Dániel remek kiugratása után talált be, majd a 14. percben Antal Gábor növelte kettőre a hazai előnyt, aki egy kapusról kipattanó labdára ért oda és vágta fel a játékszert a léc alá.

A második félidőben már más volt a játék képe. Az ESMTK taktikája már jobban működött. A 89. percben a szépítő gólt is megszerezték és több veszélyes szituációt kialakítottak. A meccs végén az ellenfél játékosai egy büntetőgyanús esetet követően kérték számon a játékvezetőt.

2024.10.06. NB III Dél-Keleti csoport 10. forduló, Tiszakécske Városi Sportcentrum, 300 néző

Vezette: Nagy Róbert(Márkus Péter, Elek Balázs)

Tiszakécskei LC – ESMTK Budapest 2 – 1 (2 – 0)

TLC: Prokop – Balázs B., Valencsik, Takács Zs., Grünvald(Takács, 85.), Antal, Géringer(Tóth B., 73.), Szekér, Pintér D.(Marsa, 92.), Sipos Z.(Vajda, 73.), Zámbó(Sallai, 85.). Vezetőedző: Balogh Pál

ESMTK: Vukman – Márta(Ádámszki, 77.), Zsemlye, Tagai, Slezák, Puskás G.(Tóth M., 77.), Soós, Kovács B., Lettner(Balogh, 59.), Molnár T., Sándor R.(Kubó, 59.). Vezetőedző: Turi Zoltán

gólszerző: Géringer (9.), Antal (14.) ill. Ádámszki (89.)

Balogh Pál a Tiszakécskei LC vezetőedzője a mérkőzés után úgy értékelt:

Valóban jól játszott a csapat az első félidőben, bár a meccs legelejét nem kezdtük jól. Akkor voltak lehetőségei a vendégeknek. Ezt követően azonban bátran és jól futballoztak a játékosaink. Működött az eltervezett taktika. A második félidőben már jobban érvényesült ellenfelünk ívelgetős játéka. Az az igazság, hogy már az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést a helyzeteink alapján. Továbbá a második játékrészben is kimaradtak a lehetőségeink. Ha megszereztük volna a harmadik gólt, a vendégek már nem tudtak volna visszajönni a meccsbe. A helyzetkihasználásban javulnunk kell.

Csapatunk jelenleg 24 ponttal a második a tabellán, a 25 pontos Gyula mögött. Legközelebb október 13-án 13.00 órától Szolnokon mérkőzik a TLC a bajnokságban, a Tisza-parti rangadón.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)