,,Karmestert” igazoltunk a középpályára

Sipos Zoltán (23) a tiszakécskei támadások motorja lehet az új bajnoki szezonban. Jó teljesítményével nagyban hozzájárulhat a Tiszakécskei LC játékának ,,elegáns fazonjához”.

Hol futballoztál mielőtt Tiszakécskére igazoltál?

Hódmezővásárhelyi születésű vagyok. Ott kezdtem ismerkedni a labdarúgás alapjaival, majd egészen fiatalon kerültem a Puskás Akadémia kötelékébe. Az akadémián végigjártam a korosztályos csapatokat, majd debütáltam a felnőtt futballban. Ezt követően egy elég kacskaringós utat jártam be, de debütálhattam Pakson az első osztályban is. Több NB II-es klubot követően Soroksárról igazoltam Tiszakécskére. A soroksáriaknál másfél évig futballoztam.

Milyen poszton játszol?

Irányító középpályásként futballozom. De a korábbiakban, főleg az utánpótlás korosztályban játszottam már a középpálya más részein is 6-os, 8-as vagy 10-es pozícióban. Abszolút támadószellemű játékos vagyok, az, hogy ez milyen százalékban van megkövetelve, az a mester döntése.

Milyen tapasztalatokat szereztél eddig a Tiszakécskei LC berkeiben?

Nagyon pozitív benyomásaim vannak eddig. Olyan focit követel meg tőlünk a szakmai stáb, ami számomra nagyon szimpatikus. Olyan futballt szeretnénk játszani, ami a 2. és 3. osztályban egyedülálló. Rengeteg kispassz és sok mozgás, ami az én játékomnak ideális. Nyilván most még látszódik a játékunkon, hogy még messze vagyunk attól, ahová szeretnénk eljutni. Az biztos, hogy tele vagyunk olyan labdarúgókkal, akik alkalmasak erre a focira, mind a felállásra, mind a játékfilozófiára. A meccsrutinnal és a győzelmekkel majd jönni fognak azok a pluszok, amelyekkel ezt a játékot lehet játszani.

A keretből mindenkivel jó a kapcsolatom. Voltak játékosok, akiket ismertem korábbról. Minden adott ahhoz, hogy elérjük céljainkat.

Mit jelent számodra a labdarúgás?

A családomban is többen voltak labdarúgók, főleg édesapám volt rám nagy hatással. Nem túlzás azt mondani, hogy a családom összes tagja él-hal ezért a sportért. Ebben nőttünk fel, nálunk ez életvitelként van jelen. Az első pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy nekem ez az utam. Szeretném ezt a játékommal is sugallni, hogy én egy felszabadult, jó kedélyű srác vagyok. Élvezem a pályán töltött idő minden percét.

Mi a véleményed az NB III-as csoportunkról?

Ismerem a csapatok nagy részét és a játékfilozófiájukat. Ez egy irdatlan kemény, fizikális bajnokság. A mi sokpasszos játékunkra a csapatok nagy része úgy válaszol, hogy a saját térfelére visszaállva masszívan védekezik. Nehéz ellenük játszani, de nekünk hétről-hétre az a célunk, hogy ezeket a védelmi vonalakat megbontsuk. Nagyon komoly meccseink lesznek és az a legfontosabb, hogy minél hamarabb vezetést szerezzünk és ezeket a masszívan védekező gárdákat rákényszerítsük arra, hogy kicsit kijjebb mozduljanak, támadniuk kelljen. Emellett azt a fizikális futballt, amit sokszor elő kell vennünk ellenük, minél hamarabb elsajátítsuk.

TLC