Bravúros fordítással tartotta itthon a 3 pontot csapatunk

Habár a 76. percben megszerezte a vezetést a vendég dabasi csapat, a kiválóan beszálló Takács Tamás vezérletével megfordította a Tiszakécskei LC a bajnokit a hajrában.

Az új szezon első hazai mérkőzésére sokan kilátogattak a Sportcentrumba és láthatták, ahogy csapatunk az első félidőben számtalan helyzetet kidolgozott, viszont minden kínálkozó lehetőség kimaradt.

A második félidőben szintén kimaradt a TLC helyzetei, kétszer a kapufa is a vendégcsapatot segítette. Aztán, ahogyan az ilyenkor lenni szokott az ellenfél szerezte meg a vezetést egy szép szabadrúgásgóllal.

A 71. percben beálló Takács Tamás volt a mai napon a meccs hőse, hiszen előbb egy rendkívül szemfüles gólt szerzett éles szögből, majd egy előre ívelt labdát pontosan fejelt le, a fiatal Zámbó Márton elé, aki nem hibázott és a kapu jobb oldalába lőtt.

Összességében az egész csapatot dicséret illeti, hiszen hátrányból felállva nagyot küzdve tartották itthon a három pontot.

2024.08.11. NB III Dél-Keleti csoport 3. forduló

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 500 néző, vezette: Pusztai Gergely (Pálinkás Donát Ferenc, Dudás Vilmos)

Tiszakécskei LC – Meton FC Dabas 2-1 (0-0)

Tiszakécskei LC: Prokop-Balázs B., Valencsik, Grünvald, Tóth B., Szekér Á., Pintér D., Antal G., Zámbó, Sipos Z., Vajda R. vezetőedző: Balogh Pál

FC Dabas: Balogh J.-Tamás, Jancsó, Surman, Kovács K., Tarjáni, Földeák, Horváth G., Dudás D., Kuchta, Domokos. vezetőedző: Tóth László

Balogh Pál vezetőedző, Tiszakécskei LC: Magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót, mert végig domináltunk, számtalan helyzetet alakítottunk ki és kapufáig is eljutottunk. Sajnos törvényszerű az, hogy ilyenkor, egy kapura lövésből betalál az ellenfél. A látottak alapján büszke vagyok a csapatra, mert végig daráltuk a mérkőzést. Veszett állásból is nyomtuk tovább, mert hittünk abban, hogy ezt a találkozót meg tudjuk nyerni, mert jobb csapat vagyunk. Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen a győzelem volt a legfontosabb, és törekednünk kell arra, hogy még racionálisabb legyen a támadójátékunk. Minden mérkőzésen minél hamarabb ki kell használni a lehetőségeinket, mert utána könnyebb lesz futballozni. A jövőben arra kell törekednünk, hogy kevésbé izgalmasabb mérkőzéseket játszunk, mert sem nekünk, sem pedig a nézőknek ez nem jó. A szerdai vereség után, egy újabb vereség nem fért volna bele a mi életünkbe. Ezért is örülök annak, hogy sikerült megfordítani a találkozót. Ha a játékosok tudnak egymásért küzdeni, akkor működik a kohézió. Jó a csapat szellem. Azt várom el tőlük, hogy mindenki csússzon, másszon egymásért, mert nem egyéni sportágról, hanem csapatról és klubról szól a történet.

Csapatunk legközelebb augusztus 18-án, újra hazai pályán a Csepel SC gárdáját fogadja. Szurkoljunk akkor is a TLC-nek!

Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)