Munkában a TLC első kerete, érkezők és távozók is vannak

A tiszakecskefoci.hu-nak Hoffmann Attila klub igazgató nyilatkozott a felkészülés második hetében.

Keretünkhöz eddig már érkezett Pintér Dániel belső középpályás Nagykanizsáról, Horváth Emil támadó középpályás Budaörsről és Géringer Tamás középpályás Egerből. Velük már aláírtuk a szerződést, továbbá két fiatal labdarúgóval is megegyeztünk már. Őket hamarosan bemutatjuk klubunk honlapján.

A szakmai stáb elképzelése az, hogy húsz mezőnyjátékossal, valamint három kapussal fogunk dolgozni, de ezen kívül számolunk még három 2006-os, vagy fiatalabb születésű játékossal is. Amennyiben találunk olyat, aki nem kölcsönbe jön, hanem saját játékosunk lesz, akkor lehet ennél több is. A szabály harmadosztályban is az, mint ami az NB II-ben volt, hogy legalább egy fiatal 2006-os, vagy annál fiatalabb születésű játékosnak végig a pályán kell lennie a bajnoki mérkőzéseken.

A fiataljaink közül Klemenc Patrik és Papp Dominik is az első kerettel készül. Ők 2007-es születésűek.

Korábban nyilatkoztunk arról, hogy az elmúlt idényben kölcsönben nálunk futballozó labdarúgók visszatértek klubjaikhoz. Rajtuk kívül többen is távoztak: Sági Milán, Gyurján Bence, Pongrácz Viktor, Szekér Ádám és Bertus Lajos. Bencze Márkkal és Torvund Alexanderrel szerződést bontottunk, Kocsis Dominik pedig visszatért a Puskás Akadémiához.

Jó hír, és egyben pozitív változás az előző évekhez képest, hogy kevés olyan labdarúgó lesz, aki nem Tiszakécskén fog lakni. Az is örömteli, hogy továbbra is a Bács-Kiskun vármegyei I. osztályban indulhat a Tiszakécskei LC második csapata.

Tiszakécskei LC

(fotó: Sipos Bence/Kécskei Krónika)