Elkezdte a felkészülést az új szezonra a Tiszakécskei LC

Az NB III-as bajnoki szezon július végén kezdődik el, melyre a felkészülést június 17-én, hétfőn kezdte el a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata. Klubunk honlapjának Hoffmann Attila klub igazgató nyilatkozott.

Visszatekintve az elmúlt NB II-es bajnoki szezonra, hogyan értékeled az első csapat teljesítményét?

Az elmúlt bajnoki szezon nem úgy alakult, ahogy azt a bajnoki évad előtt, a múlt nyáron elterveztük. Ennek több összetevője volt. Úgy gondolom, hogy Vas Lászlóval jól indult a szezon, még ha ez eredményességben nem is teljesen mutatkozott meg. Ugyanakkor volt formája a csapatnak, alakult a gárda. Aztán mégis jött egy törés és Vas Lászlódöntése alapján nem folytattuk a közös munkát. Az edzőválasztással kivártunk a téli szünetig. Kis Károly érkezett hozzánk. Sajnos, a szezon ezen része sem úgy alakult, ahogy elvártuk. Kénytelenek voltunk ismét váltani. Ezután jött a szezon pozitívuma, az az utolsó nyolc meccs, ahol Balogh Pál irányította a gárdát. Ebben a nyolc meccsben azt kaptuk, amit az egész szezonban szerettünk volna. Paliék jól összekapták a társaságot, játékban és eredményességben is meg lett az eredménye. Sajnos, az ébredésünk késői volt és már nem volt annyi mérkőzés hátra, hogy ebből bennmaradás lehessen.

A Bács-Kiskun vármegyei I. osztályú bajnokságban szereplő második csapatunk idei szezonját hogyan értékeled?

A megyei I-es csapat szereplése üde színfoltja volt ennek az évnek. Nyáron voltak problémáink, sokan abba akarták hagyni. Szerencsére leültünk beszélni több játékossal és végül a folytatás mellett döntött a csapat gerince. Mindenki beleállt a munkába. A szezon eleji gyengébb szereplés a bizonytalanságok miatt és a sok halasztott meccs miatt volt (az ellenfeleink kupa szereplése miatt).

Aztán az edzésmunka meghozta a gyümölcsét. Ki kell emelni, hogy közel százszázalékos volt az edzéslátogatottság a csapatnál. Azt gondolom, hogy eredményt még a megyei szinten is csak kiváló közösséggel és becsületes munkával lehet elérni.

Hogyan alakul első csapatunk a közelgő NB III-as bajnoki szezon előtt?

A szakmai vezetés részéről, mint arról hírt adtunk, Nyilas Elek és Horváth Adrián távozott klubunktól. Ebben a szezonban a szakmai vezetői pozíció nem is kerül betöltésre.

A szakmai stábban nem lesz változás. Balogh Pál és stábja folytatja a munkát. Abszolút megbízunk bennük, hiszen bizonyítottak a szezon utolsó részében. A jövő csapatát szeretnénk velük építeni, egy erős, a feljutásra maximálisan esélyes gárdát szeretnénk látni. Olyan sikeréhes fiatalokkal, akiknek ez kitörési lehetőség és azt látják, hogy legkönnyebben az NB II-be a Tiszakécskei LC-vel közösen vezet az út és ezért hajlandóak is mindent megtenni.

A játékoskeret mennyiben változik?

A kölcsönjátékosok mindannyian visszatérnek kölcsönadó sportszervezeteikhez. Ebből kivétel Kiss Ágoston, akinek mindenhol lejárt a szerződése és a Vasasnál már be is jelentették érkezését. Neki külön sok sikert kívánok, mert egy nagyon jó embert és játékost ismertünk meg személyében és a klubunknak is jó hírét viszi. Az is nyilvánossá vált, hogy Lehoczky Roland visszatért az MTK-hoz, majd onnan ő is szintén a Vasashoz került kölcsönbe. Neki is sok sikert kívánunk, mint ahogyan az összes kölcsönből klubjába visszatérő labdarúgónak.

Akik biztosan maradnak az NB II-es keretből; Baráth Bence, Valencsik Dávid, Csáki Róbert, Grünvald Attila, Takács Tamás, Balázs Benjámin, Vajda Roland, Denys Kryvotsiuk, Lovas Andor, Lovas Zsombor. Prokop Rostislav és Fodor Ferenc maradására is nagy esély van.

A megyei I-es csapatból Klemenc Márk a teljes felkészülést az első csapattal végzi. Minden lehetőséget megkap majd ahhoz, hogy beverekedje magát a bajnoki keretbe. Sőt, az öccse Klemenc Patrik is már a felnőttekkel készül. Ő még U17-es korú, de előtte is nyitva áll az ajtó, mint ahogyan az összes utánpótlás labdarúgónk előtt. A felkészülés alatt többeket szeretne még megnézni a felnőttek között a szakmai stáb.

Milyen információkat lehet már tudni a bajnokság kezdetéről?

A bajnokság július utolsó vasárnapján kezdődik. Valószínűleg még a héten kialakul a csoportbeosztás. Gárdánk július 8-án edzőtáborba utazik, ahol több felkészülési mérkőzést játszik majd. Az első felkészülési meccset egyébként június 29-én játsszuk majd hazai pályán a Kecskeméti TE ellen. Hamarosan a további felkészülési mérkőzések pontos programjáról is hírt adunk.

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)