Jön a bajnoki szezon utolsó hazai mérkőzése

A Tiszakécskei LC a Merkantil Bank Liga NB II-ben május 19-én, a bajnokság 33. fordulójában a BVSC-Zugló gárdáját fogadja a Városi Sportcentrumban. 

Végéhez közeledik a szezon az NB II-es pontvadászatban, ahol csapatunk sajnos kieső helyen zár. Ezzel együtt a hátralévő két mérkőzésen is a győzelem a cél. Ez nagyon fontos, hiszen a bajnokság végére -sajnos túl későn- de összeérett egy versenyképes együttes Balogh Pál vezetőedző kezei alatt.

A holnapi ellenfél a BVSC-Zugló lesz, amely csapatnak rendkívül lényeges a tiszakécskei siker, hiszen jelenleg épp a bennmaradó 14. helyen áll, de csak 1 ponttal előzi meg a Pécsi MFC-t. A BVSC legutóbbi három bajnokiján két győzelem és egy vereség a mérleg. Sorrendben; 1-0-ra győztek a Csákvár ellen, majd 2-0-ra verték idegenben a Kozármislenyt, legutóbb pedig 2-1-re kaptak ki a bajnok Nyíregyháza Spartacustól.

A TLC a legutóbbi 4 bajnokiján 8 pontot szerzett, két hazai győzelemmel és két idegenbeli döntetlennel (de jók is lettek volna ilyen szép szériák korábban is…). Most jöjjön sorrendben az 5. veretlen bajnoki vasárnap a BVSC-Zugló ellen!

Jelenleg a TLC keretében nincs eltiltott labdarúgó. Cipf Dominik kisebb sérülés miatt nem bevethető.

A holnapi bajnoki mérkőzés játékvezetője Sipos Tamás lesz, az asszisztensek Baghy Csaba és Szilágyi Norbert, még a tartalék játékvezetői feladatokat Farkas Tibor látja el.

A tiszakecskefoci.hu-nak Balogh Pál, a Tiszakécskei LC első csapatának vezetőedzője nyilatkozott:

Nyilván már nincs komoly tétje ennek a találkozónak, ennek ellenére fontos a presztízs és szeretnénk győzni és szépen búcsúzni a hazai szurkolóktól. Ezért mindent meg fogunk tenni a pályán. Kijött a csapat a gödörből és szeretnénk a veretlenségünket megőrizni a hátralévő két bajnoki mérkőzésen is.

meccstörténelem:

Érdekesség, hogy az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban is találunk közös bajnoki mérkőzéseket a sportmúltból. Ez alapján: az NB I-ben 1 BVSC siker és 1 döntetlen, az NB II-ben 1 döntetlen és az NB III-ban 1 BVSC és 1 Tiszakécske győzelem található a statisztikában. Legutóbb ebben a bajnoki szezonban 0-0-át játszott egymás ellen a két gárda november végén. Arról a mérkőzésről alább tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk:

A mérkőzés látogatása mindenki számára díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen az utolsó hazai bajnokira a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, fotók: Sipos Bence, Szentirmay Tamás, statisztika: magyarfutball.hu)