Az Ajka csapatát fogadjuk a Sportcentrumban

A Merkantil Bank Liga NB II 31. fordulójában, vasárnap 17.00 órától az FC Ajka csapatával mérkőzik a Tiszakécskei LC.

A dunántúli zöld-fehér csapat a gyenge szezonkezdet után igencsak magára talált. Már a tabella 8. helyén állnak Schindler Szabolcsék. Legutóbb éppen a bajnokaspiráns Nyíregyháza Spartacus csapatát verték 1-0-ra. Igaz, hogy előtte a Kozármislenytől és a Csákvártól is 1-0-ra kikaptak. Az ajkaiak legjobb gólszerzője ebben a bajnoki szezonban az 5 gólos Babos Bence.

A Tiszakécskei LC az elmúlt három bajnoki mérkőzésén vegyes eredményeket produkált, hiszen Pécsen 1-0-ra kaptunk ki, itthon 2-0-ra vertük a Kazincbarcikát, majd nagy bravúrral 1-1-et játszottunk a Vasas otthonában. Az utóbbi két mérkőzés jó teljesítményét kellene átmenteni holnapra és akkor eséllyel vennénk fel a harcot a három pont megszerzéséért. Tovább küzdhetnénk a bennmaradásért.

A Tiszakécskei LC szakmai stábja ugyanarra a keretre számíthat vasárnap, mint legutóbb a Vasas ellen, kivéve Grünvald Attilát, aki 5 sárga lapja miatt nem játszhat az FC Ajka ellen.

A vasárnapi mérkőzés játékvezetője Nagy Róbert lesz, az asszisztensek Márkus Péter és Szilágyi Norbert lesznek, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Zimmermann Márió látja el.

A holnapi találkozóval kapcsolatban Balogh Pál vezetőedző nyilatkozott klubunk honlapjának: 

Ugyanúgy készültünk az FC Ajka ellen is, mint ahogyan korábban. Tudjuk, hogy a mi helyzetünkben kötelező a győzelem. Hiszen akkor lesz esélyünk küzdeni a végsőkig a bennmaradásért. A játékosok tisztában vannak ezzel. Ugyanakkor fontos, hogy nem szabad görcsössé válniuk. Úgy kell játszanunk, mint előzőleg a Vasas ellen is, ahol nagyon masszívan futballoztunk. Ezt a mentalitást kell kivinnünk a pályára vasárnap is. 

meccstörténelem: 

7 másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a két klub közös sportmúltjában. Ebből 4-et az FC Ajka nyert meg, 1 döntetlen és 2 tiszakécskei siker a mérleg. Legutóbb 1-0-ra kaptunk ki Ajkán, 2023. november 5-én. Az ajkaiak gólját Babos Bence szerezte.

szurkolói információk: 

A mérkőzés látogatása mindenki számára díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, fotók: Sipos Bence (Kécskei Krónika), statisztika: magyarfutball.hu)