Szombathelyi küldetés vár a Tiszakécskei LC-re

A Merkantil Bank Liga NB II 22. fordulójában a bajnokságban 12. helyen álló Szombathelyi Haladás csapata vár a Tiszakécskei LC labdarúgó csapatára. Még sohasem győztünk a Haladás otthonában, most viszont menekülnünk kell a győzelembe. Mindent bele fiúk! Hajrá Kécske!

A Szombathely idén eddig 2-2-őt játszott a Csákvárral, 1-1-et a Kozármislennyel, 1-0-ra győzött a BVSC-Zugló ellen és 2-1-re kikapott a Nyíregyháza Spartacus FC-től. Jelenleg hat ponttal előttünk állnak a bajnokságban, így egy esetleges győzelemmel szorosan a nyomukba szegődhetnénk. Nem lesz könnyű, de nem is a lehetetlen küldetés kategóriája, hiszen a szombathelyiek sem a legjobb szezonjukat futják az aktuális pontvadászatban. Gólarányuk -5. Legjobb góllövőjük Rácz Barnabás 8 találattal.

A Tiszakécskei LC a BFC Siófok elleni fájó vereség után, a két döntetlen ellenére jó meccset vívott a Kozármisleny és a BP. Honvéd ellen. Egyre inkább összeáll a csapatunk, igaz jelenleg is sérülések és eltiltások sújtják a keretet. Ráadásul a tabellára tekintve látható, hogy csak a győzelmek jelentenek kiutat a veszélyzónából.

A szakmai stáb továbbra sem számíthat a rég óta komolyabb sérülés miatt hiányzókra, emellett Lehoczky Roland és Szekér Ádám eltiltás miatt hiányzik majd.

A vasárnapi mérkőzés játékvezetője Kovács J. Zoltán lesz, az asszisztensek Mohos Milán és Ring Kevin lesznek, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Holczbauer Flórián látja el.

A holnapi mérkőzéssel kapcsolatosan Kis Károly a Tiszakécskei LC NB II-es csapatának vezetőedzője nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak:

Az eltiltások és a sérültek miatti nehézségek ellenére szeretnénk eredményesen szerepelni Szombathelyen. Tudjuk, hogy veszélyes, mozgékony támadókkal rendelkezik a Haladás csapata. Az ellenfél kapuja előtt sokkal határozottabbnak kell lennünk, mint az eddigi mérkőzéseken és akkor meglehet a várva-várt győzelem. De ahhoz, hogy Szombathelyen tudjunk nyerni, mindenkinek a maximumot kell nyújtania.

meccstörténelem: 

2 első osztályú bajnoki mérkőzés és 6 másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a statisztikában. 4 Haladás siker, 3 tiszakécskei és 1 döntetlen, viszont még sohasem nyert csapatunk Szombathelyen, sőt pontot sem szerzett a vasi vármegye székhelyen. Legutóbb hazai pályán, augusztus 19-én 3-2-re kaptunk ki Jovics csapatától. Arról a bajnokiról alább tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk:

Vasárnap 14 órakor nyitnak a stadion jegypénztárai.

Hajrá Kécske! Mindent bele fiúk!

kiemelt kép forrása: Vasidrón Légifotó-Videó Facebook oldala, további képek: Sipos Bence