Döntetlen egy küzdelmes mérkőzésen

Szervezetebben, harcosabban futballozott a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata, mint vasárnap, s ennek az lett az eredménye, hogy döntetlent játszottunk az 5. helyen álló Kozármisleny ellen. Az 1 pontnál talán nagyobb eredmény a csapat által mutatott mentális erő, ami a biztató az előttünk álló időszakra nézve.

A BFC Siófok ellen sajnos fájó vereségbe szaladt bele csapatunk vasárnap, így volt dolga bőven a szakmai stábnak a szerdai mérkőzésig, hogy rendbe rakják a gárdánkat. Látszott is, hogy Kis Károlyék felrázták a fiúkat, hiszen a mai napon nem ismertek elveszett labdát, derekasan küzdöttek egymásért.

A Siófok rendre megvert bennünket vasárnap a bal oldalon. Ezúttal Kis Károly Valencsik Dávidot állította hadrendbe a balvédő posztján, s játékosunk kiválóan helyt állt. Sőt, a nevéhez fűződik a mérkőzés legszebb jelenete, amikor is jó 30 méterről lőtt a mislenyi kapura. Lékai Soma a felső léc alól ütötte ki a sistergős bombát.

Valencsik Dávid mellett több jó teljesítményt is ki tudunk emelni a mai napon, de összességében senki nem lógott ki lefelé a gárdából.

El kell ismerni, hogy a mislenyieknek is voltak nagy helyzeteik, de mindkét csapat rászolgált az 1 pontra. Számunkra az a legörömtelibb, hogy vasárnaphoz képest sokat javult csapatunk szervezettségben, harciasságban. Ez előremutató a következő időszak tekintetében.

Vasárnap újra hazai pályán, ismét rendkívül szervezetten és megfelelő agresszivitással kell majd futballozni a Budapest Honvéd ellen, s nyilván a támadójátékban kell még javulnia a csapatnak. Szurkoljunk akkor is minél többen a Sportcentrumban!

2024.02.14.
Merkantil Bank Liga – a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Tiszakécskei LC–HR-RENT Kozármisleny 0–0

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Jakab Árpád (Kovács Gábor, Dobos Dávid)

Tiszakécske: Kiss Á. – Balázs B., Fodor, Szőr – Cipf (Takács T., 89.), Bertus (Vajda R., 79.), Valencsik, Szekér – Zamostny, Torvund, Kállai Z. Vezetőedző: Kis Károly

Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Gajág, Ikonomu (Major S., a szünetben), Turi – Nagy E., Tóth Z. (Horváth P., a szünetben), Horváth D., Molnár Á. (Nagy Máté, 65.) – Kirchner, Füredi (Daru, 65.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Kis Károly: Kettős érzései vannak az embernek. Tudtuk, hogy fizikailag erős, jó csapat ellen játszunk, de nagyon szerettünk volna nyerni. Ennek ellenére úgy érzem, a döntetlen igazságos. A küzdőszellemmel nem volt gond, de több helyzetet kellett volna kialakítanunk.

Aczél Zoltán: Nagyon küzdelmes, jó iramú mérkőzés volt. Az első félidőt nem kezdtük jól. Az elején ránk erőltette az akaratát a Tiszakécske. A félidő közepétől kezdtünk el jobban futballozni. A helyzetek alapján több is lehetett volna ebben a meccsben. A Tiszakécske ellen azonban az egy pont is megbecsülendő.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC
(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)