Szerdán a Szeged ellen folytatjuk a bajnokságban

A Merkantil Bank Liga NB II 9. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata látogat a Tiszakécske Városi Sportcentrumba, hogy szerdán 18.00 órától megmérkőzzön a Tiszakécskei LC gárdájával. Nagy szükség lesz a szurkolásra ezen a Tisza-parti rangadón, hogy újra három pontnak örülhessünk! Hajrá Kécske! Mindent bele fiúk!

A szegedi csapat egy vereség és két döntetlen után térne vissza a győzelmi ösvényre (Szeged-Csákvár 0-2, Kozármisleny-Szeged 1-1, Szeged-Nyíregyháza Sp. 1-1). A bajnoki tabella 7. helyén áll Aleksandar Stevanovic csapata, melynek legeredményesebb játékosa ebben a szezonban eddig a 3-3 gólos Bíró Bence Balázs és Borvető Áron.

Csapatunk legutóbb Budafokon szenvedett vereséget (2-1), előtte 1-0-ra győzött a Soroksár ellen, még az előtt 2-0-ra kaptunk ki Győrben az ETO vendégeként. Jelenleg a tabella 14. helyén állunk 8 ponttal. Azt tényként megállapíthatjuk, hogy nem mindennapi pechszéria kíséri egyelőre Vas László csapatát, hiszen folyamatos sérülések, csoportos megbetegedések sújtották ebben a szezonban a keretet. A mesternek rendre változtatnia kellett az ideális kezdőcsapat kialakítása folyamán. Történik ez úgy, hogy a sok új labdarúgót közben csapattá kell formálni. Mindezzel együtt közben a győzelmek és pontszerzések számában javulást kell elérnünk, s ez jönni is fog, hiszen a keretünkben benne van ez a potenciál. Szurkolóinkkal együtt ráléphetünk a sikeres szereplésre és kapaszkodhatunk felfelé a tabellán. Erre szerda este újabb lehetőség kínálkozik, amit meg kell ragadni egy erős csapat ellenében.

A hosszabb ideje sérült labdarúgóink mellett, azok a játékosok, akik betegségen estek át az elmúlt héten már hétfő óta a csapattal készülnek, de még nincsenek olyan állapotban, hogy szerdán játékra jelentkezzenek. Ettől függetlenül a szakmai stáb keresi és kiválasztja azokat a karaktereket, akik meggyőző játékkal segíteni tudják a csapatot szerdán. Élvezni kell a játékot és hinni a sikerben!

A holnapi mérkőzés játékvezetője Takács Tamás lesz, a az asszisztensek Vígh-Tarsonyi Gergő és Belicza Bence Péter lesznek. A tartalékjátékvezetői feladatokat Jakab Árpád látja el.

A holnapi mérkőzéssel kapcsolatban Vas László a Tiszakécskei LC vezetőedzője nyilatkozott klubunk honlapjának: 

Vasárnap a jó játékunk ellenére vereséget szenvedtünk. Ezúttal is erős csapat ellen lépünk pályára. Nagyon fontos az, hogy elhiggyék a játékosok, hogy igenis győzhetünk. Azokról a dolgokról, amikről a felkészülés során beszélünk és amiket gyakorlunk, azokat a pályán meg kell valósítanunk és ha ez rendben lesz a fejekben, akkor sikeresek lehetünk. A Szeged csapata nagyon erős több NB I-es tapasztalattal rendelkező játékossal, de már többször bebizonyosodott, hogy ebben a ligában nincs lefutott meccs.

meccstörténelem: 

Érdekesség, hogy a Szeged-Csanád-Grosics Akadémia csapata ellen eddig még sosem nyert a Tiszakécskei LC. 5 másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a statisztikában: 4 szegedi győzelem és egy döntetlen a mérleg. Legutóbb 2-1-re kaptunk ki Szegeden a Szent Gellért Fórumban az elmúlt szezon áprilisában. Arról a mérkőzésről alább tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen szerdán a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, borítókép: Sipos Bence (Kécskei Krónika), statisztika: magyarfutball.hu)