Győzelem a Soroksár ellen

Hibátlan védekezéssel és egy szép góllal győzte le a Merkantil Bank Liga NB II 7. fordulójában a Tiszakécskei LC az NB II-es mezőny egyik legerősebb csapatát.

Korán megszerezte a vezetést a mérkőzésen labdarúgó csapatunk. Akkor még nem sejtettük, hogy ez a találat lesz a döntő. A gól nagyon szép támadás után született.

A mérkőzés 8. percében a tizenhatos előterében Erdei C. tette ki jobbra a labdát a felfutó Kiss Balázsnak, aki pontosan passzolt középre a berobbanó Torvund Alexander elé. A TLC csatára magabiztosan lőtte be a labdát Holczer mellett a kapuba. 1–0.

A gólt követően átvette a játék irányítását a vendégcsapat. A soroksáriak birtokolták többet a labdát, ugyanakkor kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt.

A második félidőben rátett még egy lapáttal a Soroksár. A TLC labdarúgói kontrákból igyekeztek veszélyeztetni. A mérkőzés végén a hazaiak kapusa, Kiss Ágoston több nagy bravúrt is bemutatott, amiért a lefújás után óriási tapsot kapott a szurkolóktól.

A Tisza-parti csapat sikerével először nyert otthon az idényben, míg a fővárosi együttes sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el.

2023.09.03. Merkantil Bank Liga NB II 7. forduló

Tiszakécskei LC–Soroksár SC 1–0 (1–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Vrbovszki Pál)

TLC: Kiss Á. – Balázs B., Fodor F., Viczián (Polyák I., 81.) – Kiss B., Erdei C., Szekér, Kocsis D., Bencze M. (Zamostny, 81.) – Cipf D. (Gyurján, 54.), Torvund (Winkler, 69.)

Soroksár: Holczer – Kaján, Króner, Valencsik, Németh E. (Sipos Z., a szünetben) – Katona M. (Hegyi P., 81.), Hajdú R. (Vogyicska Balázs, 69.), Köböl (Varga I., a szünetben), Dragóner F. (Korozmán, 69.) – Vincze Á., Lovrencsics B.

Gólszerző: Torvund (8.)

Vas László vezetőedző, Tiszakécskei LC: Melós győzelem volt, megdolgoztunk érte. Nehéz sorozaton vagyunk túl, a három nyeretlen mérkőzés mind a fejekben, mind a lábakra béklyót kötött. NB II-es szinten jó csapatot sikerült legyőzni a mai mérkőzésen. Egészen odáig, amíg nem váltunk teljesen görcsössé, a játék is rendben volt. A végén a szerencsével sem álltunk hadilábon, több nagy védése is volt a kapusunknak. Magabiztosabbnak és higgadtabbnak kell lennünk a jövőben, de a lényeg, hogy nyertünk.

Lipcsei Péter vezetőedző, Soroksár SC: Gratulálnom kell a Tiszakécskének, hiszen itthon tartotta a három pontot, de ez a futball igazságtalansága, hiszen felborult a pálya. Azt csináltunk, amit mi akartunk, csak egyetlen helyzetet sem sikerült értékesítenünk. A Tiszakécskének nagyon nagy helyzete sem volt, végig védekezte a mérkőzést. Nem tudok szemrehányást tenni a játékosaimnak.

Csapatunk legközelebb a Bicske ellen, szeptember 16-án játszik tétmérkőzést a MOL Magyar Kupában.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

fotók: Sipos Bence (Kécskei Krónika)