Cél: itthon tartani a három bajnoki pontot

A Merkantil Bank Liga NB II 7. fordulójában a Soroksár SC vizitál a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban.

A bajnokság hetedik helyén álló Soroksár SC lesz a Tiszakécskei LC vendége vasárnap délután. Ebben a ,,vendégségben” azonban kőkemény harc folyik majd a bajnoki pontokért. Az ellenfelünk a hosszú évek óta Lipcsei Péter vezette Sori lesz, amely a másodosztályban mindig a jó, stílusos futballt játszó csapatok közé tartozik. Ezt az évadot is jól kezdték a sárga-feketék. Ajkai döntetlen után verték a Gyirmótot és a BVSC-t, majd a Csákvárt is. Legutóbb azonban két 2-1-es vereséget szenvedtek a Kozármislenytől és a Nyíregyházától. Legeredményesebb játékosaik jelenleg a 2-2 gólos Hajdú Roland és Lovrencsics Balázs.

A Tiszakécskei LC csapata is jól kezdte a bajnokságot, sajnos azóta viszont több vereség is becsúszott. Újonnan kialakított keretünket, rendre sérülések is sújtják. Vasárnap egy nagyon jó csapat ellen szeretnénk visszatérni a győzelmi ösvényre.

A vasárnap 16.00 órakor kezdődő bajnoki mérkőzés játékvezetője Jakab Árpád lesz, asszisztensek Baghy Csaba és Vrbovszki Pál, a tartalékjátékvezető pedig Lovas László lesznek.

A mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól Vas László, a TLC vezetőedzője nyilatkozott klubunk honlapjának:

Sajnos, bekerültünk egy negatív spirálba, amelynek sok összetevője van. Több sérültünk van; kidőlt Pongrácz, Csáki, Márkus, Máté és Polyák sem tudott edzeni a héten betegség miatt. Ettől függetlenül nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat keressük. Az a legfőbb, hogy győzelemre játszunk a hétvégén. A Soroksár évek óta nagyon jó kezekben van. Lipcsei Péter évek óta stílusos, támadó szellemű csapatot rak össze hétről-hétre. Abszolút támadófutballt játszanak, úgyhogy résen kell lennünk, ha győzelemmel akarjuk megörvendeztetni szurkolóinkat. Márpedig ez a cél!

meccstörténelem:

Hét NB II-es bajnoki mérkőzés szerepel eddig a statisztikákban. Ebből 4-et megnyert a Soroksár, 1 döntetlen és 2 tiszakécskei siker született. Legutóbb 2023 márciusában Soroksáron 1-0-s vereséget szenvedett csapatunk. Arról a mérkőzésről itt tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, borítókép: Sipos Bence (Kécskei Krónika), statisztika: magyarfutball.hu)