Fájó vereség egy fordulatos mérkőzésen

A labdarúgó NB II 5. fordulójában izgalmas, fordulatos, szép gólokban gazdag mérkőzést játszott egymással a Tiszakécskei LC és a vendég Haladás. Két büntetőt és egy kiállítást követően a végén a szombathelyiek örülhettek. 

A mérkőzés előtt Oláh Mátét köszöntötte a tiszakécskei klub. Aki búcsúzik a professzionális labdarúgástól. A kécskeiek legendás játékosa 235 alkalommal lépett pályára tétmeccsen a klubunk színeiben.

A semleges, valamint a Haladás-szurkolók számára ez egy parádés mérkőzés volt. Nagy gólokkal, kiállítással, büntetőkkel, drámai végjátékkal… – tiszakécskei részről viszont egy fájó forgatókönyv valósult meg.

A mérkőzés nem indult nagy iramban, de ahogy az idő telt, egyre inkább felpörögtek a csapatok. Az első gól a 13. percben született: Mohos Barnabás 17 méterről, a bal oldalról eresztett meg egy életerős lövést, Prokopnak pedig nem volt esélye. 0–1

A Tiszakécske a 35. percben Erdei Carlo szenzációs távoli szabadrúgás góljával egyenlített. 1–1

A hazai csapat a 43. percben átvette a vezetést. Bencze Márk 17 méterről, balról a jobb alsó sarokba lőtt. Egy kécskei bedobás után a hazaiak röviden tisztáztak a 16-oson kívülre. Bencze lendületből érkezett, majd állítgatás nélkül a kapu jobb oldalába bombázott. 2–1

Mentális fordulópont volt Kiss Balázs kiállítása a 62. percben. A TLC emberhátrányba került.

66. percben mégis a Tiszakécske jutott büntetőhöz: Cipf D. végezte el, de Verpecz védeni tudott. 

81. percben aztán a Haladás jutott büntetőhöz. Rácz Barnabás a balra vetődő Prokop mellett a kapu közepébe lőtt. 2–2

94. percben jött a dráma: Kelemen Márkó egy jobb oldali beadás után közelről kotorta a hálóba a labdát. 2–3

A Szombathelyi Haladás végül három ponttal távozhatott a Tisza partjáról.

2023.08.19. Merkantil Bank Liga NB II 5. forduló

Tiszakécskei LC–Szombathelyi Haladás 2–3 (2–1)
Tiszakécske,Városi Sportcentrum, 450 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Punyi Gyula)
Tiszakécskei LC: Prokop – Máté, Fodor, Balázs – Kiss B., Szekér, Bencze M.(Gyurján, 86.), Kryvotsiuk (Kocsis D., 45.), Erdei (Bekker, 86.) – Cipf (Márkus A., 72.), Zamostny (Torvund, 65.)
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri, Jagodics M., Csonka (Helesh, 55.), Bolla G. – Csernik (Zvekanov, 45.), Szakály A.(Jancsó, 45.) – Horváth R.(Simut, 45.), Rácz B., Mohos (Tarján P., 67.) – Kelemen
Gólszerző: Erdei C. (35.), Bencze M.(43.), illMohos B. (13.), Rácz B. (82., – 11-esből), Kelemen M. (90+4.)
Kiállítva: Kiss B. (62.)

vezetőedzői értékelések:

Vas László (Tiszakécskei LC): Nagyon sok összetevője volt ennek a mai vereségnek. Nagyon bosszús vagyok és mérges. Az biztos, hogy ameddig nem tudunk csapatként funkcionálni addig nem leszünk sikeresek. Ez egy agyonnyert meccs volt a számunkra, egy kis higgadtsággal könnyedén nyerhettünk volna, csakúgy mint a múlt héten Siófokon.

Alekszandar Jovics (Szombathelyi Haladás): Ezek azok a mérkőzések, amelyek miatt a nézők kilátogatnak a pályákra. Sok fordulat volt, és a Haladás szurkolói elégedetten mehetnek haza. Az első félidő teljesen kiegyenlített volt. Megengedhetetlen az, ahogyan kapjuk a gólokat. Ezen még sokat kell dolgoznunk. A második játékrészben sok helyzetet alakítottunk ki és szereztünk két gólt. Az a legfontosabb, hogy a játékosok hisznek magukban, és abban, hogy egy meccset hátrányból is meg tudnak fordítani. 

Csapatunk legközelebb Győrben az ETO vendégeként (08.27.) lép pályára a bajnokságban.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika