Fontos pontszerzés az új szezon első hazai mérkőzésén

A Merkantil Bank Liga NB II 2. fordulójóban labdarúgó csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyháza Spartacus FC ellen a Városi Sportcentrumban.

Jól kezdte a mérkőzést a vendég nyíregyházi csapat. Az ellenfél támadásai veszélyt jelentettek a kécskei kapu előtt. Először Novák Csanád hibázott nagy helyzetben, majd a 7. percben Nagy Dominik jutott lövéshez. A nyíregyházi játékos lövése után egy hazai védő lábán megpattant a labda, így Prokopnak nem volt esélye. A labda a jobb kapufa mellett a hálóban kötött ki. 0–1.

A bekapott gól megfogta a csapatunkat, amely az első félidő derekára magára talált, s onnantól már kiegyenlített játék folyt a pályán.

A második félidőben a végig agilisan futballozó Torvund Alexander egyenlített. Az 57. percben Balázs B. beadása után Torvund teljesen üresen maradt középen, hat méterre a kaputól. Könnyedén helyezett a hálóba. 1–1.

Ezt követően már a TLC játszott fölényben, még a vendégek kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. A döntetlen ellenére izgalmas jó mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók.

Az első két fordulóban 4 pontot szereztünk, két erős gárda ellen. (A Kozármisleny példának okáért ma idegenben verte a Budapest Honvédot.) Bizakodva várjuk a hasonlóan jó folytatást!

2023.08.06. Merkantil Bank Liga NB II. 2. forduló
Tiszakécskei LC–Nyíregyháza Spartacus FC 1–1 (0–1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Farkas Norbert (Nagy Viktor, Baghy Csaba)

Tiszakécske: Prokop – Máté Zs., Csáki, Fodor, Balázs B. – Erdei (Szekér, a szünetben), Kocsis D., Bencze M.(Bekker, 74.), Márkus A. (Cipf D., 65.) – Torvund (Gyurján, 82.), Zamostny (Horváth Z., 74.). Vezetőedző: Vas László

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B., Rjasko, Baki Á., Nagy B. – Toma, Kesztyűs (Tamás O., 90.) – Géresi (Ramos, 58.), Nagy D., Herjeczki (Pataki, 78.) – Novák Cs.(Gresó, 58.) Vezetőedző: Tímár Krisztián

Gólszerző: Torvund (57.), ill. Nagy D. (7.)

Vas László: Összességében igazságos döntetlen született. Keressük az okát, hogy miért kezdjük kriminálisan az utóbbi mérkőzések elejét. A hozzáállással később nem volt gond, már az első félidőben Megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre. A második félidőben aztán sikerült gólt szereznünk és onnantól ismét nyílt lett a mérkőzés. Mindkét csapatban benne volt, hogy a saját maga javára eldöntse a találkozót.

Tímár Krisztián: Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést is. Akkor lettem volna elégedett, ha megrúgjuk a második gólunkat is. A második félidőben a Tiszakécske nagy erőket mozgósított, hogy megszerezze a három pontot, de nekünk is voltak helyzeteink.

A Tiszakécskei LC labdarúgó csapata legközelebb Siófokon játszik idegenben. Zúgjon a Balaton partján is a Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)