Idegenbeli győzelemmel kezdtük az új idényt

Filmbe illő forgatókönyvvel, drámai végjátékban szerezte meg a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata a három bajnoki pontot Kozármislenyben a 2023-2024-es bajnoki szezon első fordulójában.

Két teljesen átalakuló gárda csapott össze vasárnap este Kozármislenyben. A nagy kérdés az volt, ki tart előrébb a csapatépítésben, hol élesebbek a labdarúgók a szezonrajtra.

A meccs gyakorlatilag egy büntetővel kezdődött. Az 1. percben a hazaiak végezhettek el tizenegyest és az ex-tiszakécskei Kirchner Krisztián a kapufára lőtte a labdát. Ezt követően azonban bátran támadott idegenben a kécskei csapat. Az ,,újoncok” közül Torvund és Kryvotsiuk is veszélyeztetett. A vezető találatot pedig előző szezonbeli házi gólkirályunk Zamostny Balázs szerezte meg, egy jobb oldali szögletrúgás utáni, megpattanó lövésből. 0-1.

,,Zamó” a bajnoki előtt a tiszakecskefoci.hu interjújában úgy fogalmazott, szeretné megdönteni a legutóbbi szezonbeli 12 gólját. Úgy látszik, hogy már az első fordulóban rálépett erre az útra. Csak így tovább!

A második félidőben igyekezett a hazai csapat egyenlíteni, de jól zárt a védelmünk. Sőt, csapatunk szerzett még egy érvénytelen gólt. A végén aztán jött a dráma: A 92. percben Barkóczi révén egyenlítettek a vendégek. 1-1.

Ám csapatunk mentális erejét jól megmutatta, hogy nem roppant meg, az utolsó pillanatig küzdött. A csereként beálló Márkus Attila egy jobb oldali beadás után higgadtan helyezett a hazai kapuba. 1-2.

2023.07.30. Merkantil Bank Liga NB II. 1. forduló

HR-RENT KOZÁRMISLENY–TISZAKÉCSKEI LC 1–2 (0–1)

Kozármisleny, 800 néző. Vezette: Molnár Attila (Máyer Gábor, Vörös Dániel)

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke (Barkóczi 79), Gajág, Füredi, Turi – Nagy E. (Schuszter 79.), Kozics – Vajda R. (Tóth Z. 66.), Rácz B. (Molnár Á. 58.), Kirchner – Horváth P. (Hegedűs M. 58.) Vezetőedző: Aczél Zoltán

Tiszakécskei LC: Prokop – Csáki R., Fodor F., Máté Zs. – Balázs B. (Márkus 72.), Erdei, Szekér, Kryvotsiuk (Kocsis D. 61.), Bencze M.  – Zamostny (Horváth Z. 88.), Torvund (Cipf 61.). Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Barkóczi (90+2.) illetve Zamostny (18.), Márkus (90+5.)

A mérkőzés után Vas László, a Tiszakécskei LC vezetőedzője nyilatkozott klubunk honlapjának:

,,Egy nagyon nehéz és fordulatos mérkőzésen vagyunk túl, ahol nagyon értékes három pontot szereztünk. A bajnokság rendkívül kiegyensúlyozott, úgy gondolom, hogy minden mérkőzésen hasonlóra számíthatunk. A játékunkon van még mit javítani és mindig lesz is. Viszont a szívünk a helyén volt. Összességében a mérkőzés képe alapján megérdemeltük a három pontot, a megfelelő hozzáállásnak és a csapategységnek köszönhetően. Az út elején járunk, a játékon még javíthatunk. Az idegenben szerzett három pont erőt és önbizalmat adhat a folytatáshoz.

Örömmel vette a csapat, hogy többen elkísértek minket Kozármislenybe és végig szurkoltak nekünk. Remélem, hogy örömet tudtunk számukra szerezni!”

Egy ilyen győzelem óriási lökést adhat újjá alakuló csapatunknak. Legközelebb egy hét múlva vasárnap, a szintén sikerrel kezdő Nyíregyháza Spartacus lesz az ellenfél a Sportcentrumban. Szurkoljunk csapatunknak minél többen a helyszínen!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(archív fotó: Sipos Bence/Kécskei Krónika)