Indul a bajnokság! Kozármislenyben mérkőzünk a bajnoki pontokért

Holnap 19.00 órától a Kozármislenyi Stadionban vizitál a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata a Merkantil Bank Liga NB II 2023-2024-es szezonjának első fordulójában. Hajrá Kécske!

Érdekes bajnoki mérkőzés várható holnap este Kozármislenyben, hiszen mindkét gárda alaposan kicserélődött az elmúlt bajnoki idényhez képest. A Baranya vármegyeiek legutóbb a 16. osztályozós helyen végeztek, így az Iváncsával meccselhettek az NB II-es tagságért. Végül sikerült a bennmaradás.

Azóta a szakmai stábjuk és a játékos állományuk összetétele is alaposan megváltozott. 15 labdarúgójuk távozott és 14 érkezett klubjuk honlapja szerint. A szakmai stábjukból távozott Márton Gábor vezetőedző, Takács Lajos asszisztens edző és Tar András erőnléti edző. Visszatért Aczél Zoltán vezetőedzőnek és Loch Krisztián asszisztens, illetve erőnléti edző.

Az első bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban a héten Vas László, a Tiszakécskei LC vezetőedzője úgy nyilatkozott:

,,Mindenki láthatja, hogy nehezebb év jön a Tiszakécskének is, mint tavaly, hiszen kevesebb csapat lesz a bajnokságban. Minden klubnál próbáltak erősíteni. Kialakult egy nagyon erős NB II, ahol nem szabad jóslásokba bocsátkozni. Minden mérkőzésen meg kell tennünk mindent, hogy eredményesek legyünk, mert ez lehet az, ami előre visz. Nyilván vannak rövid-, közép- és hosszútávú céljaink, de ezek csak akkor működnek, ha az egymásra épültség folyamata megvan. Hiszek az elvégzett munkában és hiszek a csapatban. Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, bárki legyen az ellenfél. Ezt a mentalitást táplálom a játékosokba. Nyertes karakterekre van szükség. Olyanokra, akik nemcsak a saját hibáikat, de társaikét is zokszó nélkül javítják ki.”

Aczél Zoltán a HR-RENT Kozármisleny FC vezetőedzője a baranyai klub honlapján úgy fogalmazott:

„Azt, amit a felkészülés során terveztünk, el tudtuk végezni. Egyetlen komolyabb problémája van a stábnak és a klubvezetésnek: Horváth Dani sérülése, aki 3 hónapra kidőlt egy bokasérülés miatt. Igyekszünk őt pótolni és várjuk, hogy minél előbb egészségesen térjen vissza közénk. Azt érzem, hogy a csapat mentálisan egyben van és várjuk a bajnoki nyitányt!”

meccstörténelem:

2 másodosztályú és 2 harmadosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a statisztikában. A mérleg: 2 kécskei siker, 1 mislenyi és egy döntetlen. Legutóbb az előző szezonban volt ez az X, akkor 2-2 lett Tiszakécskén. Az alábbi videóban erről láthatnak összefoglalót:

szurkolói információk:

Jegyárak:

Felnőtt: 1200 Ft.

Diák/Nyugdíjas: 900 Ft.

Vendég jegy: 1200 Ft.

Vendég Diák/Nyugdíjas: 900 Ft.

A hölgyek, a 65 év felettiek és a 14 év alatti gyerekek továbbra is ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket!

Aki teheti, utazzon el Kozármislenybe és szurkoljon a tiszakécskei csapatnak!

Hajrá Kécske! Mindent bele fiúk!

TLC

(borítókép: Sipos Bence/Kécskei Krónika)